Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmanız için 5 Sebep

Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmanız için 5 Sebep

Tahta kaşık, tava ya da tencereleri çizmez.

Tahta Kaşık Sağlıklı mı?Yemek yaparken metal kaşık kullanmak teflon yüzeye sahip tava ve tencerelerde çizilmelere neden olabilir. Yüksek ısıda pişirme işlemi gerçekleşen tava ve tencerelerde oluşan çizikler de sağlık açısından olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olur.

Tahta kaşıklar doğal yapısıyla hiçbir yüzeyi deforme etmez ve çizilme gibi olumsuz durumlarla sizi baş başa bırakmaz.

Özellikle seramik, teflon vb. gibi yüzeye sahip tava ve tencerelerinizin sağlıklı ve uzun ömürlü kullanımı için tahta kaşık kullanımı neredeyse bir gerekliliktir.

Tahta kaşıklar ısıyı iletmez.

Tahta kaşık modelleri, metal araç gereçlere göre ısıyı çok daha zor iletir. Yemek yaparken karıştırma kaşığı olarak metal ürünleri tercih ettiğinizde, kaşık fazlaca ısınıp elinizi yakabilir.

Oysa tahta kaşık çeşitleri, uzun süre bir yemeği karıştırsanız elinizi yakmayacaktır. Isıyı iletmemesinin bir diğer avantajı da karıştırma işlemini bırakıp kaşığı tencerenin kenarına yasladığınızda erimez ve yapısında herhangi bir deformasyon olmaz.

Yani yemek yaparken tahta kaşık kullanmak size konfor sağlar.

Tahta kaşıklar yemeklerinizin sulanmasına engel olur.

Özellikle yoğurt, reçel gibi yiyeceklerin yapımında tahta kaşık kullanımı önerilir. Metal kaşık kullanmak hem yiyeceğin tadında değişime hem de sulanmasına neden olabiliyor.

Özellikle halk arasında yoğurt, ekmek gibi mayalanması gereken bazı gıdaların sulanmaması için metal kaşık değdirilmemesi gerektiği bilinir.

Tahta kaşıklar mutfakta sade ve doğal bir görünüm sağlar.

Özellikle son dönemlerde mutfaklarda doğal bir görünümün hakim olduğunu görüyoruz. Ahşap renklerin ve ahşap ürünlerin kullanımının yaygınlaşması, tahta kaşıklara olan ilgiyi de artırdı.

Özellikle tezgâh üstü ahşap kaşıklık modelleri mutfak dekorasyonlarınıza şık bir görünüm katarken pratik bir kullanıma da olanak sağlar.

Siz de mutfağınızda doğal ve şık bir görünüm için doğal ahşaptan üretilmiş Zembu servis gereçlerini inceleyebilirsiniz.

Revv Ceviz Kaşıklık ve 7'Li Servis Seti mutfaklarınızda beğeniyle kullanacağınız ürünlerden sadece bir tanesi.

 

Tahta kaşık modelleri dayanıklıdır.

Ahşap, yapısı gereği sağlam ve dayanıklıdır. Tahta bir kaşığın sapının kırılması ya da deforme olması çok sık görülen bir durum değildir. Mutfakta kullandığınız tahta kaşıkların temizliğine ve bakımına özen gösterdiğinizde yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Tahta kaşık temizliği ile ilgili detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Dayanıklı ve sağlıklı kullanımıyla pek çok mutfakta vazgeçilmez yerini alan tahta kaşıklar aynı zamanda organik ve doğal bir kaynak olduğu için çevre dostudur. İçeriğinde kimyasal madde barındırmadığı için geri dönüştürülebilir.

Abonelere Özel Teklifler

İndirimleri Kaçırmayın

Bültenlerimize abone olun ve yeni koleksiyonlar, en yeni tasarımlar ve özel tekliflerden haberdar olun.