Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır?

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır?

Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır?

Bir tabak yiyenin bir tabak daha isteyeceği tane tane pilav nasıl yapılır?

  • Tane tane pilav yapmak için ilk ve en önemli adım pirinç seçimidir.

Pilav yaparken doğru pirinci seçmezseniz pilavınız lapa ya da çok diri kalabilir. Pirinç pilavı için baldo ya da osmancık pirinci kullanabilirsiniz.

  • Pilavlık pirincin iyice yıkanması çok önemlidir.

Pilav yapmadan yaklaşık 1 saat önce pirinci ılık suda bekletebilirsiniz. Pirinci pişirme öncesinde duru su çıkana kadar iyice yıkamalı ve süzmelisiniz.

  • Tereyağ ve zeytinyağını birlikte kullanarak lezzeti artırabilirsiniz.

Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ve tereyağını seviyorsanız, pilava da mutlaka ekleyin. Mis kokulu ve lezzetli bir pirinç pilavı için tereyağı olmazsa olmazdır.

  • Pirincin ağır ateşte ve kırılmadan kavrulması çok önemlidir.

Lezzetli ve tam kıvamında bir pilav yapmak için pirinci güzelce kavurmanız gerekir. Pirinci kavururken kırmamak için mutlaka tahta pilav kaşığı kullanmalısınız.

Zembu pilav kaşığı, pirinci kırmadan kavurmanız için özel olarak tasarlanmıştır. İşlevsel tasarım sayesinde pirinç kırılmaz ve birbirine yapışmaz.

Pilav kaşığının ortası açıktır ve pirinç tanelerinin yerini nazikçe değiştirir. Bu kaşığı sadece pilavı pişirirken kullanabilirsiniz. Servis yapmak için uygun değildir.

İçerisinde pilav kaşığının da yer aldığı 7 ‘li ceviz kaşık setini incelemek için tıklayabilirsiniz.

  • Bembeyaz bir pilav için limon suyundan faydalanın.

Pilavı pişirirken kullanacağınız tereyağ pilavın renginin sararmasına neden olacaktır. Bunu engellemek ve beyaz bir pirinç pilavı yapmak için pilavı kavururken sadece 1-2 damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

Pilav Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç basit püf noktayı aşağıda bulabilirsiniz.

  • Her zaman ölçü kullanın. Böylece istediğiniz lezzeti her zaman yakalayabilirsiniz. Genelde 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı su yeterlidir.
  • Eğer pirinci daha önceden ıslattıysanız 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı su yeterli olabilir.
  • Su yerine tavuk suyu ya da et suyu kullanmak pilavın hem lezzetini hem de besleyici değerini artıracaktır.
  • Pilavı sık sık karıştırmayın.
  • Kısık ateşte pişirin ve tencerenin kapağını sadece pilav, suyunu çekmeye yakınken açın.
  • Pilavı pişer pişmez servis etmeyin. Yarım saat dinlendirin. Bu aşamada kapağın altına kağıt havlu koyarak bekletebilirsiniz.

İşte lezzetli pilav yapmak bu kadar kolay!

Abonelere Özel Teklifler

İndirimleri Kaçırmayın

Bültenlerimize abone olun ve yeni koleksiyonlar, en yeni tasarımlar ve özel tekliflerden haberdar olun.