Yemek Yaparken Neden Tahta Kaşık Kullanmalısınız?

Yemek Yaparken Neden Tahta Kaşık Kullanmalısınız?

Yemek Yaparken Neden Tahta Kaşık Kullanmalısınız?

Yemek yaparken tahta kaşık kullanmanız için pek çok sebep var. İşte tahta kaşık kullanmanızı sağlayacak sebeplerden bazıları:

  • Tahta kaşıklar çok yönlü kullanıma sahiptir ve pratiktir.
  • En önemli özelliklerinden biri uzun süreli kullanım için dayanıklıdır.
  • Tahta kaşıklar, asitli yiyecekler ile kimyasal olarak reaksiyona girmez.
  • Tencere ve kaseleri çizmez.
  • Plastik kaşıklar gibi sıcak yiyeceklerde tuhaf tat ve kimyasal bırakmaz.
  • Tahta kaşıklar ısıyı iletmez. Metal ürünlerde olduğu gibi yemek karıştırırken elinizi yakmaz.
  • Yüksek ısı toleransı sayesinde, tencerenin kenarına yaslandığında erimez.
  • Tahta kaşık kullanımı, mutfağınız için olduğu kadar çevreniz için de sağlıklıdır. Ahşap, doğa, yenilenebilir kaynaklar arasındadır.



Tahta Kaşık Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Tahta kaşık kullanırken dikkat edilmesi gereken faktörler vardır. Bunlara dikkat ettiğinizde tahta kaşıkları mutfağınızda hep kullanmak isteyeceksiniz.

  • Tatlı ve tuzlular için farklı kaşıklar kullanın.

Yapısı gereği ahşap, yiyeceklerin tadını içerisine hapsedebilir. Bu durumu yaşamamak için tatlı ve tuzlular için farklı tahta kaşıklar kullanabilirsiniz. Hatta bu ayrımı kesme tahtası kullanırken de yapmanızı öneririz. Böylece farklı tattaki lezzetlerin birbirine karışmasının önüne geçebilirsiniz.

  • Tahta kaşıklarınızı doğrudan ateşe tutmayın.

Mutfaktaki pek çok eşya gibi tahta kaşıklar da yanıcıdır. Alev alma riskinin olduğu hiçbir yerde tahta kaşık bırakmayın.

  • Vernik, cila gibi kimyasal içeren ürünleri kesinlikle kullanmayın.

Cilalı ya da boyalı kaşıklar, sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Zembu tahta kaşıkları ve yemek pişirme esnasında kullanım kolaylığı sağlayacak servis gereçleri vernik, cila gibi kimyasallar içermez.  Gıda ile temasa uygundur.

Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir?

Tahta kaşık kullanımı ile ilgili pek çok kişi, tahta kaşıkların bakteri barındırdığı ile ilgili bir endişeye sahip. Eğer tahta kaşıkların temizliğini ve bakımını doğru bir biçimde gerçekleştirmezseniz, sağlık açısından zararlı olabilir.

Mutfağında tahta kaşık kullanımından vazgeçemeyen pek çok kişi “tahta kaşıklar nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını merak eder.

Tahta kaşık temizlemede dikkat etmeniz gereken birkaç önemli husus vardır.

Kaşıklarınızı yıllarca, sağlıklı biçimde kullanmaya devam etmek için aşağıda yer alan faktörlere dikkat edebilirsiniz:

  • Tahta kaşıklarınızı her zaman elinizde yıkayın ve kesinlikle bulaşık makinesine atmayın.
  • Eğer tahta kaşıklar ve diğer ahşap ürünler fazla ısıya maruz kalırlarsa çatlayabilirler. Bu da yiyecek parçalarının çatlaklara dolmasına ve bakteri oluşmasına yol açabilir.
  • Sirke ve karbonat iyi bir temizleyici olabilir.
  • Ayda bir kere sirke ve karbonatlı su ile 10-15 dakika kadar tahta kaşıklarınızı kaynatabilirsiniz.
  • Çok sıcak ya da çok soğuk su ile temizlik yapmaktan kaçının.
  • Ilık su ve sabun ile kaşıklarınızı temizledikten sonra kurumaya bırakabilirsiniz.
  • Ahşap kaşıklarınızı birkaç damla zeytinyağı ile ovarak ilk günkü gibi yeni görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tahta Kaşık Yapımında Kullanılan Ağaçlar

Tahta kaşık yapımında pek çok farklı ağaç türü kullanılabilir. Zeytin, şimşir, meşe, gürgen, ceviz ve kayın ağaçları bunlardan bazılarıdır.

Zembu, tahta kaşıkların ve mutfak servis gereçlerinin üretiminde ceviz ve kayın ağacı kullanır. Ceviz ağacı yapısı gereği bakteri tutmaz ve küflenmez.

Mutfağınızda severek kullanacağınız ürünlerimizden biri ceviz kaşık setimizdir.

Doğal, kaliteli, en önemlisi de sağlıklı kullanıma sahip ürünlerimizi incelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Zembu, mutfaklarınıza doğallık katar!

Abonelere Özel Teklifler

İndirimleri Kaçırmayın

Bültenlerimize abone olun ve yeni koleksiyonlar, en yeni tasarımlar ve özel tekliflerden haberdar olun.